Szerző
Vers

A verset eddig 1145 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék

Vöröss Lajos

Bútsúvétel

Jöttem hozzád kedves társ bútsumat venni
Mert hü gerjedelmem üz tőled elmenni;
Máriámat mentni megyek a' haláltól,
Őnéki köszönöm, hogy hivsége által
Élem e' kesergő megunt életemet,
Annak egy szava is enyhitti nyögtemet.
Így hát Isten hozzád szerelmes Barátom,
Tinéktek áldozni magamat elszántam;
De ettől most mind elvon szent esküvésem;
Megyek már, a' kotsi készen vár, nem késem.
De jöszte, még kedves egyszer megtsókollak,
Kitárt karjaimmal körül is karollak. -
Most már Isten hozzád, el kelletik mennem,
Több Barátimtól is végbútsúmat vennem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!