Szerző
Pongrácz Lajos

Pongrácz Lajos

császári és királyi kamarás, megyei alispán és költő

1815. február 14. — 1899. augusztus 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2016 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 10.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pongrácz Lajos

Zene alatt

Többen hallánk együtt zenét,
Lelkünk andalgásba merült;
Szívünk pedig külön nemű
Érzetre mellünkben hevült.

Volt kit zenénk csak tánczra hítt,
Alatta más mondott imát;
Halottrul egy emlékezett,
Vezetni más akart csatát.

Közöttök én csak egy magam,
Mind nem tudám ezt érzeni:
Én messze vágytam egyedül,
Egy lyán előtt térdelleni!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!