Szerző

Pásztor Béla

költő és jogi tisztviselő

1907. március 16. — 1943. január

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1679 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Pásztor Béla

Álmomban

Álmomban lágy gyolcsot szőttél,
Oly elomlót, mint a köd.
Csak libegett, nem suhogott
Holdas ujjaid között.

S nőtt a kelme, mint az emlék
S tél előtt az éjjelek.
Min a vágy és mint a láz, hogy
Nélküled nem élhetek.

Tudtam jól, hogy álmodom csak,
De vágy-rajzolt válladat
Megérintem... Te rámnéztél
S így szóltál: "Árny-alak

Mért kisértesz? Tegnap este
Elaludtam s tudom én:
Annyi vagy csak, mint a csillag
Az esti tó tükörén."

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!