Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1128 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. február 5.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Rózsika harmónikája

Tiszaparti temetőben
Megszólal a harmónika,
Huzza egy szép hervadó lány,
Hófehér lány, kis Rózsika.
Gyönge szive csupa bánat,
Virágszeme könybe lábbad.

Búsan szóló harmonikát
Vette régen édes anyja,
Szép dalokra estelenkint
Jó szüléje tanitgatta.
Ákácz alatt, a kis padon -
Elfödi most a sirhalom.

Ki-kijár a sirhalomhoz,
Virágira nagy gondja van,
S megszólal a harmónika
Panaszosan, fájdalmasan.
Édes anyja lenn is hallja,
Koporsóban megsiratja.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!