Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1325 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. február 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Kerényi Frigyes

Jogászdal

Nyilt Verbőczy áll előttem -
Szórt elmével olvasom:
Mert minden piros betűnél
Ajkaidról álmodom!

Lányka jer, simúlj ölembe,
Szebb törvénykönyv nyilt szemed!
Hadd olvasnom, mit beléje
A nagy isten jegyezett.

Szóról szóra megtanúlom -
Foglalatja: szerelem!
Lányka, kis hamis tanító,
Megelégszel énvelem?

Mert oly hőn fogok szeretni!
Tenné bár ezt mindenik -
Akkor a világ vitázni
És perelni megszünik.

Törvény sem kell e szép korban,
Melyről íme álmodom -
S én jogászi íveim s a
Hármas könyvet eldobom!

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Mesiko-szan

2014. február 4. 11:42

Mikor anno nekem kellett tanulnom Verbőczyt Ruszoly professzor úr tolmácsolásában... ezeket az időket juttatja eszembe e szép dal.