Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1077 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Verseghy Ferenc

Eggy Álom

Kertemben szunnyadozván
o Borcsa! láttalak,
's örömre gyúlladozván,
álmomban híttalak.

Eggy rósatőhöz dűlvén,
eldugtad képedet,
's koronkint felserdűlvén,
nevetted hívedet.

A' fák köztt elkerűltem
bokrodhoz lábhegyenn,
's ah! Borcsa, mint örűltem
előre nyertemenn.

Kaczagva elfutottál,
én futva űztelek,
a' kúthoz nem jutottál,
már ölbe vettelek.

De áh! hogy rád orozni
akartam csókomot,
egyszerre széthabozni
szemléltem álmomot.

Így tűnnek életinkkel,
o Borcsa! kéjjeink,
ha bájos fríggyeinkkel
késgetnek szíveink.

1806.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!