Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1268 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Volt nekem egy szép csillagom...

Volt nekem egy szép csillagom,
De lehullott a földre,
Gyászfátyollal van az égbolt
Köröskörül befödve.
Isten veled, boldogságom,
Hajnali fény, tündérálom!
Volt nekem egy szép csillagom,
De lehullott a földre.

Volt nekem egy kis tubiczám,
Hej, de most már a másé!
Mit ér nekem, ha elhagyott,
Ha mindjárt a királyé!
Tubus, tubus, isten veled!
Soha el nem felejtelek!
Volt nekem egy kis tubiczám,
Hej de most már a másé!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!