Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1321 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kerényi Frigyes

Talán

A kert tavaszló
S örömre int;
Mégsem virágzik
Szivem szerint.

Mi haszna sarjad
Ezernyi lomb?
Hiába lángol
A rózsadomb.

Az elczikázó
Madár dala,
Tegnap szelídebb,
Édesb vala.

Tompán tekintem
A nyilt eget,
Elszétterűlni
E táj felett!

Utána nézek,
Kedves helyén,
A csintalankát
Nem látom én.

Ki tőlem elvesz
Éjjelt, napot,
Ki most szememre
Felhőt hozott.

Talán, hogy elbútt
S magába szállt:
Lantom verése
Szivet talált?

Epedve vágyom
Egy szó után!
Igent felelne
Talán, talán?

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!