Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1567 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (6)

Pósa Lajos

Te voltál királyném...

Te voltál királyném,
Uralkodtál rajtam.
Karomat, szivemet
Teneked áldoztam.

Harczba' voltam érted
Az egész világgal,
Trónodat megvédtem
Egy kis szál virággal.

Egy kis szál virág volt
Az én nagy fegyverem,
Illatos rózsaszál:
A tiszta szerelem.

Nincs többé felettem,
Nem is lesz hatalmad:
Biboros ruhádnak
Fényét bemocskoltad.

Leszaggatom rólad,
Kidobom a szélbe;
Milyen királyné vagy:
Szerte hadd beszélje!

Lelöklek a trónról,
Nem való vagy oda -
Nem illik fejedre
Az arany korona.

Lábammal taposom
Arany koronádat -
Még csak egy könyet se
Hullatok utánad.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Ibolya.52

2014. január 22. 17:55

”A tiszta szerelem.”
Ibi