Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1106 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Nem volt nekem, szőke kis lány...

Nem volt nekem, szőke kis lány,
Egyebem a szivemnél,
De már a' sincs, mióta rám
Egy pillantást vetettél.
Kezedbe' van, viseld gondját,
Viseld egész életen át!
Drágább nekem mindennél.

Nincsen nekem, szőke kis lány,
Egyebem a szivednél,
Én vagyok a leggazdagabb,
Mióta megszerettél.
Megőrzöm én a szivedet,
Százszor boldog, akit szeret,
Drágább nekem mindennél.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!