Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 985 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 22.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Verseghy Ferenc

Az el-hagyattatott

Hagygy-fel, ó bús szivem! az aggódással!
Nints haszna! nem gondol ohajtásiddal.
Ki-zárt szerelméből, 's meg-szegvén hitét
el-adta szivét.

Meg-tsalt! ah! de még-is érzem szivemben,
örömmel maradnék tsalárd ölében.
Tsúfol, 's nyilván mondgya, hogy nem kell szivem,
még-is kedvellem.

Minek a' genge sziv Aszszony nemünknek,
ha szive ily kemény a' Férfi nemnek?
Tanitsd, ó természet! őket hivségre,
igaz hivségre.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!