Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1808 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Verseghy Ferenc

Az esküvő Szerelmes

Esküszöm tenéked, Laura!
esküszöm, hogy nem szeretlek.
Esküszöm, hogy véled eggyütt
a' Leányi tsalfa Nemnek
szépeit mind gyűlölöm.
Gyűlölöm, mert mind hitetlen,
véled együtt állhatatlan,
mint a' lepke, melly az eggyik
szögfüről a' másikára
hízelkedve szálldogál.
Esküszöm tenéked, Laura!
a' szerelmek' Asszonyára,
kis Fiának hő tegzére,
szép szemedre, szép ortzádra,
hogy - hamissan esküszöm.

1793.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!