Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1839 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Verseghy Ferenc

Gróf Szápáry János neve' napjára

Mennybűl leszállott Harmonía!
mondgy kéjjel tellyes hangokot
's kövesd a' kívánságokot,
mellyekkel Istent szívünk víjja,
hogy rá terjesztvén óvó szárnyait,
Urunknak boldogítsa napjait.

Tetézve mindenféle áldásokkal,
szelíden follyon életed,
hogy gyámolát állandó dallásokkal
zenghesse Benned Nemzeted.
Örömmel nézhesd Gyermekednek
virágra nyíló bájjait,
örömmel Benne életednek
újjúló boldogságait.

1805.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!