Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1175 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Ez a fehér kis ház...

Ez a fehér kis ház
A rózsámék háza,
Könyhullatás nélkül
Nem nézhetek rája.

Ez a fehér kis ház
Jaj de gyászos nékem!
Itt van eltemetve
Minden reménységem.

Ez a fehér kis ház
Fekete koporsó,
Födelén ott virraszt
Egy fekete holló.

Nem is holló az ott,
De az én bánatom,
Ébren van örökké,
Hiába altatom!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!