Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1474 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 13.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

A pintyőke

Meghalt szegény kis pintyőke,
Liliom a lepedője,
Négy gerlicze vontatja,
Fülemile siratja.

Volt pintyőke, nincs pintyőke,
Fekszik rózsatemetőbe,
Rozmaring a keresztje,
Pacsirta szól felette.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Nemes-2013

2013. december 27. 15:48

Állatok összefogása csodálatos, és a virágok szeretete, bár az ember is ilyen lenne. Nemesné