Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1318 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (4)

Pósa Lajos

Hallod-e, hallod-e?...

Hallod-e, hallod-e?
Régi galambod szól:
Húzd le azt a gyűrűt,
Húzd le az ujjadról!
Küldd vissza, rubintom,
Annak, a ki adta -
Meglátod, meglátod:
Nem lesz áldás rajta.

Elmegyek majd érted
Virágfakadáskor,
Hajnali szellőben,
Madárdaloláskor.
Megyek, mint a galamb,
Párjához sietve -
Elrepülünk együtt
Egy tündérszigetre.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


dvihallyne45

2013. december 7. 09:27

Gyönyörű!!