Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3878 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Szülőház

Virágos dombtetőn
Van egy szép palota
Ezüst a födele,
Arany az ablaka.

Mégis csak szebb nekem
Az a nádvityilló!
Kicsi ablakában
Piros rózsabimbó.

Egy jó öreg asszony
Fiát oda várja -
Megyek, édes anyám,
Megyek nem sokára!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Nemes-2013

2013. december 27. 09:24

Szeretet otthon, a kedves kis szülői ház, nagyon várja haza kedves jó fiát. Nemesné