Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1270 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 8.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Pósa Lajos

Szerettelek forrón...

Szerettelek forrón,
Szerettelek mélyen,
Az, aki mindent lát,
Tudja jól az égben.

És szerelmem nem volt
Csak lobbanó szikra,
De égő, mint a nap.
Erős, mint a szikla.

Kezed eloltotta
Ezt az égő napot -
Oh, mért hogy örökké
Fönn nem ragyoghatott!

Kezed ledöntötte
Ezt az erős sziklát -
Omladozó romja
Mért nem temet el hát!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


dvihallyne45

2013. november 8. 11:42

Nagyon szép!!!