Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1237 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Pósa Lajos

Eddig volt, tovább nincs...

Eddig volt, tovább nincs,
Szerelmemnek vége.
Visszaszállt keblembe
A nyugalom, béke.

Fürdettem lelkedet
Tiszta napsugárban,
Könnyező szivemnek
Hulló harmatában.

Lerázta magáról
A sugárt, harmatot.
Földi salakjától
Meg nem tisztulhatott.

Szerelmem elszállt a
Tiszta napsugárral,
Könnyező szivemnek
Hulló harmatával.

Nem fáj már a lelkem,
Száll az ég boltjára -
Csillagnak nem lehet,
Csak csillag a párja.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


DJ

2013. november 8. 18:20

Csodálatos!

dvihallyne45

2013. november 8. 13:18

Nagyon szép!!!