Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2203 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (8)

Pósa Lajos

Viszi, viszi folyóviz a virágot...

Viszi, viszi folyóviz a virágot,
De meguntam ezt az egész világot!
Mért is voltam a szerelem bolondja?
Örömömet elragadja, sodorja.

Nem érdemes tiszta szivből szeretni,
Nem érdemes szived egyhez lekötni.
Hajolj ide, hajolj oda, mint a nád,
Jó barátom, neked áll majd a világ.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


dvihallyne45

2013. november 1. 18:40

Nagyon jó!!!

gosivali

2013. október 29. 16:12

''Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.''
E sorok jutottak eszembe... Szép vers, valóságos érzésekkel.

szalokisanyi1

2013. október 29. 04:14

Remek.