Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1911 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 28.

Megosztás

Címkék

Pósa Lajos

Fecskefiók és Palika

Repűlni tanitja
Fecskemadár a fiát,
Édes anya járni
Iczi-piczi Palikát.

Ágról-ágra repűl
Fecskefiók vidáman,
Székről-székre tipeg
Palika a szobában.

Fecskemadár a fiát
Ott várja egy ágon,
Édes anya Palikát
A puha diványon.

Fecskefiók legyet fog,
Majd ha jól tud szállni,
Palika meg nyulacskát,
Ha megtanúl járni.

Bujj el, bujj el, te kis légy,
Tiszán túl, Dunán túl!
Szaladj, szaladj, nyulacska!
Palika már indúl.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


szalokisanyi1

2013. október 29. 04:16

Nagyon kedves.