Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1629 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (4)

Pósa Lajos

Nagy tengerzúgását...

Nagy tengerzúgását
Hallod-e szivemnek?
Haragos villámát
Látod-e lelkemnek?

Szeretnélek, csalfa,
Halálra sujtani,
De karom gyöngéden
Megfogja valaki.

Anyám siró szeme
Tartja vissza karom -
Nem tudok rosz lenni,
Hiába akarom!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


meszaroslajos60

2013. október 23. 05:05

Nagyon szép