Szerző
Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes

teljes nevén Karinthy Frigyes Ernő, magyar író, költő, műfordító

1887. június 25. — 1938. augusztus 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2188 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Karinthy Frigyes

Erdélyi József: Piros Pünkösd

Kecskerágó piroslik
Márgagödör alján,
Verem itt a rigmust, mint egy
Cölöpverő talján.

Pünkösdnapra meglesz,
Barna kislány várja,
Ha megkapja, csecsebimbós
Kebelére zárja.

Talpra barna kislányt
Tenyeremen vittem,
Rabok legyünk vagy szabadok,
Ez a kérdés itten.

Volt valami Sándor,
Nem lehet ezt bírni,
Nem olvastam, 'sz nem is tudok
Olvasni, csak írni.

Így írtok ti

Karinthy Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!