Szerző
Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza

eredeti nevén Ziegler Géza, író, költő, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja

1863. augusztus 3. — 1922. október 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 7002 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Gárdonyi Géza

A Balaton

Csakhogy újra látlak, égnek ezüst tükre,
égnek ezüst tükre, szép csöndes Balaton!
Arcát a hold benned elmélázva nézi,
s csillagos fátyolát átvonja Tihanyon.

Leülök egy kőre s elmerengek hosszan
az éjjeli csendben az alvó fa alatt.
Nem is vagyok tán itt, csupán csak álmodom:
Balatont álmodom s melléje magamat.

1894.

Gárdonyi Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bakonyiili

2013. október 15. 20:48

Szép álom, de szép utazás is!