Szerző
Ráday Gedeon

Ráday Gedeon

költő, műfordító, politikus, a magyar felvilágosodás egyik vezéregyénisége

1713. október 1. — 1792. augusztus 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1164 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 1.

Megosztás

Címkék

Ráday Gedeon

Sóhajtás

Szállongozó zephyrke,
Ha kérdez Laura: honnan? -
Súgd meg: valál sóhajtás,
De meg ne mondd, kié!

Kis csergeteg, ha téged
Ily nagy mért vagy, csudál,
Mondd azt: sírás nevelt,
De már azt, mely szem nedve
Nagyított, meg ne mondd!

Ráday Gedeon aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!