Szerző
Ráday Gedeon

Ráday Gedeon

költő, műfordító, politikus, a magyar felvilágosodás egyik vezéregyénisége

1713. október 1. — 1792. augusztus 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1277 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 1.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ráday Gedeon

Fulvia

A mint orczáit tükrénél Fulvia festi,
Elhitetik csalatott szemei, hogy mássa sehol sincs;
S ha hozzája vetik, a föld több szépe csak árnyék. -
Hagyjuk rá: tudom azt, a reggeli Fulvia hogy ha
Rózsák közt ragyogó liliomjait estve lemossa,
Könnyen bépiszkol négy kendőt: annyira szép volt.

Ráday Gedeon aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!