Szerző
Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes

teljes nevén Karinthy Frigyes Ernő, magyar író, költő, műfordító

1887. június 25. — 1938. augusztus 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1780 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 29.

Megosztás

Címkék

Karinthy Frigyes

Sértő Kálmán: Tanyai mozikép pünkösdre

Puliszkahámozó nénike mozgatja lefcses térgyit
legénytriasztó szoknya-búbja alatt,
Mászik a falon rózsalángszínű poloskaszuka,
Édeset nyáladzik torkában a finom vérfalat.

Istensajtér köpül lelkembül írósvajat,
Felhőcsimbókot ellett a bozontos, szőrös ég,
Nem bírom tovább, megöl ez az átkozott
Cikornyátlan paraszti tőrülmetszett egyszerűség.

Így írtok ti

Karinthy Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!