Szerző
Rájnis József

Rájnis József

bölcseleti és teológiai doktor, tanár és műfordító

1741. június 4. — 1812. szeptember 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1118 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Rájnis József

Skázon Tisztelendő Faludi Ferenc úrhoz

Bátor csudájok vagy magyar poétáknak,
S felette boldog, kit dicsér kegyes tollad:
S felette nyomorúlt, kit gyaláz kemény tollad;
Mégis csak ímmel-ámmal emleget téged
Ama szaporaszavú, kevésszavú Péter
Kit tőhegyekkel űznek a szelíd Múzsák;
S nem fél? - de nincs is, nincs bizony, miért féljen.
Mert noha csudájok vagy magyar poétáknak,
Ámbár akarnád, nincsen olly tehetséged,
Hogy magadat, amint illenék, dicsérhetnéd,
Vagy pedig hogy, amint illenék, gyalázhatnád
Ama szaporaszavú, kevésszavú Pétert,
Kit tőhegyekkel űznek a szelíd Múzsák.

Rájnis József aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!