Szerző
Rájnis József

Rájnis József

bölcseleti és teológiai doktor, tanár és műfordító

1741. június 4. — 1812. szeptember 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1198 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Rájnis József

Faludi Ferenchez

Elkészűlt sokféle hajóm a régi szokásként:
Hozzád is, Faludink! egy folyamodni akar.
Társaim azt mondják: Ne ereszd e partnak hajódat;
Nincs e parton ezüst, nem terem itten arany.
Mégis, hajócskámnak kormánytartója, te bíztatsz
Engemet, hogy fényes partra s aranyra vezetsz.
Nossza tehát, indúlj Faludim partjára, reményem!
Nagy magyar ő; te magyar versre fakadva köszöntsd!
Jól tudom én, amit kívánsz, azt nála találod:
Bátor aranyt nem kapsz, ő maga tiszta arany.

1763.

Rájnis József aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!