Szerző
Pálóczi Horváth Ádám

Pálóczi Horváth Ádám

költő, író, hagyománygyűjtő és országgyűlési követ

1760. május 11. — 1820. január 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2041 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 9.

Megosztás

Címkék

Pálóczi Horváth Ádám

Magyar tánc

Azt mondják, hogy nem illik a tánc a magyarnak,
Nem, ha neki bugyogót s félnadrágot varrnak,
De pengős sarkantyúnak, kócsagtollas főnek,
Illik gyöngyös pártának, magyar főkötőnek.

A franc tánc mind negédes, mind szeles a német.
Nincsen mutációja, mind egyrül varr hímet.
Melancholis az anglus szövevényes lánca,
Csak az ugrós magyar tánc a Szent Dávid tánca.

Pálóczi Horváth Ádám aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!