Szerző
Révai Miklós

Révai Miklós

nyelvész, egyetemi tanár, a magyar történeti nyelvészet megalapítója

1750. február 24. — 1807. április 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1413 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Révai Miklós

A szökevény Kupídó

Kis Kupídót kell keresnem,
Ha ki látta, mondja meg:
Még nagy bajba lehet esnem,
Hogy ha soká tévelyeg.

Ma jó reggel kis ágyából
Még borzason kiszökött,
Sok a jele, hogy azokból
Megesmérni sok között.

Piciny falat, édesen sír,
Csintalan és enyelgő:
Szárnyas, ives, nyilakkal bír,
Ide s tova tekergő.

Ki az atyja, még sem tudom,
Ég, föld, tenger tagadja:
Mind gyűlölik, amint hallom,
Senki fel nem fogadja.

Ó! keressük, mert itt vagy ott
Most is nyilat ereget
Egy gondatlan tőrbe fogott
S rajta sebet ejteget.

Ihol vagyon a rejtekben,
Látom, honnan célozgat:
A szökevény te szemedben
Lappang, Luca, ne tagadd.

1787.

Révai Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!