Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1075 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

A Poéta és a Músa

Oh Músa! mondj oly verseket,
Melyek csudálást érdemelnek.
Add, hogy füleljen a Duna,
Adj, hogy megálljon énekemre;
Vagy visszafordítván magát,
Nagy zaj között folyjon fejéhez.
Legyek hatalmas Orpheus,
S ugráljon erdő, kő szavamra.
Képzem: ha majd mind a Duna
Fejéhez indúl nagy-zajogva;
Mind a kevély Gellérdhegye
Egykét magyart jár potrohával:
Sok megcsudál, és engemet
Mint nagy poetát felmagasztal.

MÚSA

Minek csudáltatnád magad?
Elég, ha meg fognak szeretni.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!