Szerző
Baróti Szabó Dávid

Baróti Szabó Dávid

költő, nyelvújító, pap és tanár

1739. április 10. — 1819. november 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1188 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 27.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Baróti Szabó Dávid

Kazinczy Ferenc úrról

Tegnap elült jött és el akar már menni Kazinczy;
S vaj-mi soká nem fog jőni közinkbe megint!
Dér, fagy, havak, szelek, hol vagytok? vagy zápor az égből
Mért nem dőlsz, s tőltést, hídakat el nem emelsz?
Mit mondok? Szél, dér, fagy, havak távozzatok; állj, híd;
Állj, töltés; záport főldre ne döntsön az ég.
Bár nem régen jött csak menjen az útra Kazinczy:
Útjaiból legszebb versei jőnek ide.

1788.

Baróti Szabó Dávid aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!