Szerző
Juhász Gyula

Juhász Gyula

a 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője

1883. április 4. — 1937. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 9225 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Juhász Gyula

Fekete Ipolynak

Kegyes atyák kedves, hű utóda,
Hadd köszöntsön vígan ez a dal
(Egyszerű vers, nem ünnepi óda)
Téged, derűs, örök fiatal.

Nem hiába olvastad Horácot,
Mosolyogva nézed a telet
S a szelíd Virgilt forgatva, látod:
Minden télre jő egy kikelet.

Adjon Isten néked még sok évet,
Mezei virágot, kerti bort,
Tartsa meg sok tisztelő hivének
Főtisztelendő Fekete Ipolyt!

Juhász Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!