Szerző
Fazekas Mihály

Fazekas Mihály

költő, a Lúdas Matyi szerzője

1766. január 6. — 1828. február 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1245 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Fazekas Mihály

Búcsúzás a hadi élettől

Isten hozzátok!
Vitéz barátok!
Kikkel míg harcoltam,
Testvér voltam.

Már kardot nem húzok,
Végkép elbúcsúzok
Véróltárotoktól
S zászlótoktól.

Az ég őrzéstekre,
És vezérléstekre
Kivánom, szüntelen
Légyen jelen.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!