Szerző
Vitkovics Mihály

Vitkovics Mihály

magyarországi szerb költő és műfordító

1778. augusztus 25. — 1829. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1130 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Vitkovics Mihály

Kazinczy Ferenc epigrammáira

1.

Rakva vagyon könyved tövisekkel, rakva virággal.
Rózsa tehát? - Ó nem: mert örök életet él.

2.

Töviseid szúrnak, de virágaid illatot adnak.
Ez méz, ez fullánk: méhe vagy úgy te magad.
Ám mi haszon? Tudod, a méhtől hamar elszedik a mézt,
És a fullánkzás hoz bizonyára halált.
A virtust szerető embernek célja, jutalma
Az, hogy másokkal jót teszen élve, s kihal.

Vitkovics Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!