Szerző
Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes

teljes nevén Karinthy Frigyes Ernő, magyar író, költő, műfordító

1887. június 25. — 1938. augusztus 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1800 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 25.

Megosztás

Címkék

Karinthy Frigyes

Zivatar 1927. április 2. délután

Tavaszi felhők közt hirtelenül
Megvillant valami - cikázó harangnyelv
S a fekete ég vészharangja megkondult félperccel utána.
Egyet ütött csak
És egyet dobbant rá válaszul lélekharangom:
Vészharang, köszönöm, hogy észrevettél!
Égi szikratávíró, köszönöm, hogy szerte küldted süllyedő hajómról a S. O. S. - t!
Dörgő menny, köszönöm, hogy elordítottad magad helyettem,
Talán meghallja mégis az Isten vagy más valaki:
Én csak ember vagyok, én hiába ordítanék.

Karinthy Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!