Szerző
Juhász Gyula

Juhász Gyula

a 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője

1883. április 4. — 1937. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1330 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Juhász Gyula

Ringlispil

Tükrös lovakkal és hattyúfogattal
Tündéri gyorsan körbe-körbe nyargal.

Aki felül rá, menten égbe szédül
A földöntúli nagy gyönyörűségtül.

Mezítlábas gyerek meredve rája
Gondolja ezt, míg szól a muzsikája.

Magam is így a porból bámulom csak,
Kik az élet körhintáján ragyognak.

Kik rám magasból, nem szédülve néznek,
Tündéri gyorsan szállnak és enyésznek.

Forog a hinta és forog a sors is
S végül leszáll a gőgös és a gyors is!

Juhász Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


nemojano

2013. június 2. 10:19

Ezt a verset aki meg akarja érteni, olvassa el többször és kinyílik mély filozofikus értelme!

''Forog a hinta és forog a sors is
S végül leszáll a gőgös és a gyors is!''

Döbbenetes felismerés!