Szerző
Juhász Gyula

Juhász Gyula

a 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője

1883. április 4. — 1937. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1270 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Juhász Gyula

A bús Máramaros

A régi, bánatos, ködös hegyek,
A régi, magányos, rögös utak,
A bús Máramaros
Már elfeledte a dalos utast?
Nekem szívemben él e méla táj,
Nekem lelkemben sír ez őszi szél,
A bús Máramaros,
A múlt, a bánatos,
Régi borúja síromig kisér.

Juhász Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!