Szerző
Révai Miklós

Révai Miklós

nyelvész, egyetemi tanár, a magyar történeti nyelvészet megalapítója

1750. február 24. — 1807. április 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1522 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Révai Miklós

Az időről új esztendő alkalmatosságával

Ember álmélkodj az idő mivoltán:
Mennyi esztendő folyamok merűltek
Végtelen tágúlt örökkönvalóság
Tenger ölébe!

Mennyi úsz habzik kimeríthetetlen
Rejtek öblében, s rohan a jövőre
Szent Atyánk minden tehető kezéből
Titkos homállyal.

Nem tudod, mint jő csak ez is felünkbe:
Tudjad azt mégis, mi nagy ára minden
Legkisebb percnek, s takarékos óva
Töltsed idődet.

Révai Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!