Szerző

Ungvárnémeti Tóth László

magyar költő

1788. február 17. — 1820. augusztus 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1047 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ungvárnémeti Tóth László

Az előre-fizetés

Ha szép esőcske,
Szép harmatocska
Termékenyitné
Határaim:

Teremne kertem
Elég virágot,
S lehetne adnom
Másoknak is.

De most, mivelhogy
Nincsen vizecském,
Hogy meglocsoljam
Kis kertemet:

Hiába kívánsz
Tőlem virágot,
Ha csak magad nem
Öntözgeted!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!