Szerző
József Attila

József Attila

költő

1905. április 11. — 1937. december 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1709 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

József Attila

Háló

Hull a hajam, nincs kenyerem
tollam vásik,
halász bátyám így veszett el.
Él így más is.

Idegeim elmeritem,
mint a hálót,
hust fogni s a nehéz vizen
könnyű álmot.

Szakadt lehet - gondolkozom, -
az én hálóm.
Kiaggatom, megfoltozom.
S íme, látom -

Kiterített fagyos hálóm
az ég, ragyog -
jeges bogai szikrázón
a csillagok.

1932.

József Attila aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!