Szerző
Vitkovics Mihály

Vitkovics Mihály

magyarországi szerb költő és műfordító

1778. augusztus 25. — 1829. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2701 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 4.

Megosztás

Címkék

Vitkovics Mihály

Szerelem és barátság

A szerelem, Lidikém, ollyan, mint reggel az árnyék:
Mindég kisebb lesz, s végre kitűnni szokott.
Ámde barátságunk ollyan, mint estvei árnyék:
Nőttön-nő, éltünk míg le nem alkonyodik.

Vitkovics Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!