Szerző

Kováts József

református lelkész és költő

1780. április 1. — 1809. február

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1171 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kováts József

A magyar és a hazafi

M. Azt mondják, hogy ahol vagynak mecenások, ott látsz! ott!
Hatalmas versű Virgilt és prófétáló Horátzot!
H. Nem! - Verőfénnyel teleszűrt rozzant hordóm fenekén
Száraz kenyéren és vízen hitelbe verselek én.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!