Szerző
Dsida Jenő

Dsida Jenő

erdélyi magyar költő

1907. május 17. — 1938. június 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2085 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Dsida Jenő

Tükörszilánk

Esik az eső végtelenül.
A fák jajgatva fáznak.
Én megtanultam már hunyt szemekkel
Afrikába menni.

Ajtómon ki-bejárnak a percek.
Egyik egy könyvet visz el az asztalról
másik egy nevet az emlékezetemből,
a harmadik engem.

De a szívemet ittfelejtik
az esőben, az árnyban, a ködben.
S a szívem alján reszketve búvik meg
egy pici árva mosoly.

1927.

Dsida Jenő aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!