Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2196 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

Ajándék

Drága sarkantyút, vagy arany keresztet;
Sőt arany gyapjat, fejedelmi címert,
Jó barátimnak nagy örömmel adnék
Tiszteletekre.

Illyetén tündér javakat szerencsém
Tőlem eltiltott: de Te is valódi
Díszre vágysz, melly fenn marad, és dicsőít
Hamvad után is.

A magyar Lantot szereted leginkább.
Halhatatlanság fija! jer, barátod
Kis magyar lantyát neked neked adja, s vígan
Adja: fogadd el.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!