Szerző
Ábrányi Emil

Ábrányi Emil

költő, műfordító, újságíró

1851. január 1. — 1920. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 4122 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 19.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (10)

Ábrányi Emil

Dal

Ha virág lehetnék,
Nefelejccsé válnék:
Zöld mezőben minduntalan
Az utadba állnék.

Ha madár lehetnék,
Vadgalambbá válnék:
Ablakodra édes vággyal
Turbékolni szállnék.

Ha illat lehetnék,
Lehelleted lennék.
Imádságos ajkaidról
A mennyekbe mennék.

Hogyha fa lehetnék,
Szomorú fűz lennék:
Hosszú, síró ágaimmal
Sírodon pihennék!

1893.

Ábrányi Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Nemes-2013

2014. január 20. 15:56

Nagyon tetszik a köldtő udvarlása kedveséhez. Nemesné

Balsamo

2013. szeptember 15. 12:45

Mesés gyönyörü kis vers

43Valeria

2013. április 19. 10:27

Csodás szép vallomása a költőnek. Mindent vállalna szerelméért!
Köszönöm!
Nemesné