Szerző
Juhász Gyula

Juhász Gyula

a 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője

1883. április 4. — 1937. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1287 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Juhász Gyula

Mint az alvajáró

Minden örömömben volt valami fájó,
Minden bánatomban volt valami édes,
Mint az alvajáró,
Mindig közel voltam holmi meredélyhez.

Életemben mindig volt valami álom,
S a halálközelség borzongatta lelkem,
Mint az alvajáró,
Mindig az elmúlás peremére mentem.

Juhász Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!