Szerző
Katona József

Katona József

a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja

1791. november 11. — 1830. április 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2811 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. augusztus 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Katona József

Menedék

Itt - hol a Tér bús homályán
az örök éj képesül,
s a Fák alig ingó gallyán
egy-egy alvó madár ül:
itt ölellek által téged
boldogságom sírhalma,
hová szebben reménylt véged
gördité a Sors-alma.
Itt - hol éltem örömeit
minden bokron találám,
s a Teremtés kellemeit
egy kis hangyán csodálám:
Haj! itt kell hát elszórt hajjal
lerogynom ez oszlopnál,
mellyet egy kis Búsfűz zajjal
pompásit a pataknál?!

Katona József aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!