Szerző
Katona József

Katona József

a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja

1791. november 11. — 1830. április 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 4775 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. augusztus 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Katona József

Barátomhoz

Róllad emlékezek
reggeli
első elmélkedésimben -
róllad gyűlnek ezek
estveli
vég elcsendesedésimben! - -
Te, kivel a Schillereket
csodálván, a hét egeket
befogni erőlködék. -
Emlékezel-e te
felőllem?
ha néha szemeidbe tűn
a szép Nap kelete:
oh, ha nem,
ébredj fel ez egy-két betűn!
Nekem minden Napnyugot
Zephire igy susogott:
a Lélek nem változik.

Katona József aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!